joi, 31 ianuarie 2013

PLĂCINTĂ CU BRĂNZĂ

AVEM NEVOIE DE...



500 gr  făină de  porumb
500 gr feta sau alt fel de brănză
250 gr făină
3 ouă
1 iaurt grecesc
1 cană de lapte
2 căni de ulei
2 lingurițe de sare
1 cană  cu apă călduță
2 lingurițe de praf de copt



Făina cea de porumb si de grău se amestecă împreună cu sarea si praful de copt.
 Ouăle ,iaurtul,laptele,uleiul ,apa caldă se amestecă bine si după aceea fărămițăm si brănza.

Se amestecă toate ingredientele si într-o tavă unsă cu ulei  turnăm si dăm la cuptor....la 180-200 C...pentru 40-50 min.....POFTĂ BUNĂ!!!

joi, 17 ianuarie 2013

TURTE ÎN CRATIȚĂ

AVEM NEVOIE DE ...



500 făină  albă
200 ml apă
20 gr drojdie uscată
50 ml ulei de măsline
25 gr 
sare
zahăr



Facem un aluat ușor din zahăr,drojdie si puțină făină si o lăsăm la crescut.

Pregătim făina în care am pus sarea  si în mijloc adăugăm drojdia crescută.....în apa călduță punem si uleiul.
Începem să adăugăm apa peste făină si facem un aluat  ca si pentru păine...lăsăm la crescut 30 min.

Aluatul îl porționăm si îl întindem  ....să aibă forma si dimensiunea recipientului în care le veți coace...de preferabil să fie o cratiță de TEFLON sau ceva care să nu lipească.


Punem cratița pe foc iute să se încingă bine si în momentul în care adăugăm aluatul  dăm focul mic.....lăsăm pe fiecare parte 5 min .....POFTĂ BUNĂ!!

miercuri, 16 ianuarie 2013

PUI CHINEZESC CU LEGUME SI OREZ

AVEM NEVOIE DE ....




500 gr carne de pui
1 cană de orez
2 morcovii
2 cepe
2ardei
legume congelate
ulei de măsline



Pentru această rețetă avem nevoie de carne de pui, în general se folosește pieptul de pui ...eu însă am avut copane si pe astea le-am folosit.
 Carnea (PIEPTUL) trebuie pusă la  fiert  si după aceea prăjită puțin,dacă folosiți bucățele de pui  atunci le prăjim frumos în uleiul de măsline ( circa 5-6 linguri de ulei).
Între timp curățăm legumele si le tăiem fideluță iar legumele congelate le punem 10 min la fiert.
Cănd carnea sa prăjit  o scoatem si în același recipient prăjim si legumel pănă sau aurit,după care le scoatem si pe  ele
În același recipient adăugăm orezul ( preferabil cu bob lung .tip BASMATI)  si îl rumenim  puțin si pe el  circa 5 min,după care adăugă apa ( 1 măsură orez -2 măsuri apă) si lăsăm pe foc circa 10 min pănă ce bobul sa fiert ( la foc mediu) ....cănd suntem spre sfărșit adăugăm legumele fierte si pe cele prăjite .

Condimentăm cu sare ,piper  ,curry si paprika iute ( putem adăuga si ardei iute)....adăugăm carnea lăngă si .....POFTĂ BUNĂ!!!

miercuri, 9 ianuarie 2013

CONOPIDĂ CU VARZĂ ROȘIE ÎN OȚET

AVEM NEVOIE DE...



2-3 conopide
2 verze roșii
5-6 morcovii
2 tije de țelină
1 litru oțet
3 litri apă
10 linguri de sare



Spălăm si rupem conopida în buchețele mici ,varza tocată nu foarte mărunt si morcovii tăiați rondele.
Punem apa la încălzit  adăugăm sarea ,si oțetul .....
Într-un recipient punem conopida ,varza si morcovii ,adăugăm si apa care a ajuns la punctul de fierbere si deasupra adăugăm țelina.

După circa 30 de zile le putem consuma....POFTĂ BUNĂ!!!

TOCĂNIȚĂ CU CARNE DE PORC

AVEM NEVOIE DE ...



500 gr carne de porc
2- 3cepe uscate
1 fir de praz
3-4 linguri de pastă de tomate sau sos de roșii
2-3 căței de usturoi
ulei de măsline
sare
piper
 paprika iute



Punem la prăjit carnea si amestecăm să nu se lipească.
După ce carnea  a luat culoare  adăugăm prazul tăiat rondele si ceapa tăiată fin,se prăjesc si ele ușor.
Punem  usturoiul  care a fost zdrobit si adăugăm 2 pahare cu apă ...lăsăm la fiert 30 min.
Cănd mai sunt 15 min adăugăm pasta de tomatele si condimentele.....le lăsăm  le foc mic  pănă ce sosul a scăzut la jumătate.

Se poate servii cu paste sau cu mămăligă....POFTĂ BUNĂ!!!

duminică, 6 ianuarie 2013

PUI CU SMANTANA SI CIUPERCI

AVEM NEVOIE DE...




3-4 pulpe de pui
200 gr ciuperci
1 ceapă uscată
3-4 căței de usturoi
400 gr smăntănă
sare
piper
ulei de măsline




Prăjim puiul în uleiul de măsline ,după ce sa rumenit bine adăugăm ceapa tăiată fin si adăugăm ciupercile .
De  asemenea punem usturoiul si lăsăm la călit 2-5 min.
La sfărșit adăugăm smăntăna lăsănd să fiarbă 2-3 min ...la sfărșit punem sarea si piperul.
Se pot servii simple sau împreună cu paste ....POFTĂ BUNĂ!!!