marți, 20 noiembrie 2012

PRĂJITURĂ DE POST

AVEM NEVOIE DE .....


BLAT

3 1/2 de făină
2 căni cu zahăr
2 lingurițe de bicarbonat
6 lingurițe de cacao
1 prijă de sare
3/4 cană de ulei
1 1/2 cană de ulei
2 lingurițe de oțet
coniac



Punem făina cu bicarbonatul,cacao,sarea  într-un bol si adăugăm peste .......uleiul ,oțetul ,zahărul ,coniacul si apa pe care le vom amesteca pănă ce zahărul sa topit . Adăugăm  compoziția într-o tavă unsă cu ulei si dăm la cuptor 30-35 min la 180 C .......


CREMA




600 ml frișcă vegetală
300 gr ciocolată neragră
50 ml coniac



Punem 400 ml din frișcă pe foc si lăsăm pănă ce acesta ajunge la punctu de fierbere si luăm de pe foc  adăugănd si ciocolata  ruptă ....amestecăm bine si lăsăm la rece...
După ce aceasta sa răcit bine se adaugă peste frișcă....si se bate bine pănă ce crema si-a dublat volumul..... adăugăm si coniacul.





 După ce blatul sa răcit   se taie pe jumătate si punem crema .

Deasupra putem pune ciocolată  sau nucă de cocos .....POFTĂ BUNĂ!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu