AVEM NEVOIE DE....
Blat de tort
5 ouă
200 gr zahăr
300 gr făină
praf de copt
vanilie sau răzătura de la lămăie sau portocală
Separăm albușurile de gălbenușuri si le batem bine cu un praf de sare ,adăugăm zahărul si gălbenușurile treptat .Cănd zahărul sa topit adăugăm găina care în prealabil a fost cernută si amestecată cu praful de copt.
Dăm la cuptor 30-40 min la 180 C....
CREMA
500 ml lapte
100 gr zahăr
4 gălbenușuri
40 gr amidon
vanilie
Punem laptele la încălzit cu zahărul iar între timp amestecăm gălbenușurile cu amidonul ,cănd laptele a ajuns la punctul de fierbere adăugăm gălbenușurile si amestecăm bine pănă se formează o vremă fermă .la sfărșit punem vanilia.....dăm la răcit.
200 ml Frișca vegetală
200 gr Piersici
Cănd crema sa răcit adăugăm frișca bătută bine si piureul de piersici( piureul l-am realizat din 200 gr de piersici din compot si leăam dat prin blender),dăm la frigider
Blatul de tort este bine să îl facem cu o zi înainte .
Tăiem blatul în trei cercuri egale
Punem primul cerc din blat si îl însiropăm cu sirop sau cu sucul de la compot,adăugăm 1/2 din cremă si o întindem bine pe toată suprafața ,deasupra presărăm bobițe de rodii.Așa procedăn si cu celălalt cerc si la sfărșit terminăm cu blat de tort pe care îl însiropăm ....dăm la frigider
Acoperim tot tortul cu frișcă si decorăm cu bobițe de rodii si felii de piersici....POFTĂ BUNĂ!!!
Blat de tort
5 ouă
200 gr zahăr
300 gr făină
praf de copt
vanilie sau răzătura de la lămăie sau portocală
Separăm albușurile de gălbenușuri si le batem bine cu un praf de sare ,adăugăm zahărul si gălbenușurile treptat .Cănd zahărul sa topit adăugăm găina care în prealabil a fost cernută si amestecată cu praful de copt.
Dăm la cuptor 30-40 min la 180 C....
CREMA
500 ml lapte
100 gr zahăr
4 gălbenușuri
40 gr amidon
vanilie
Punem laptele la încălzit cu zahărul iar între timp amestecăm gălbenușurile cu amidonul ,cănd laptele a ajuns la punctul de fierbere adăugăm gălbenușurile si amestecăm bine pănă se formează o vremă fermă .la sfărșit punem vanilia.....dăm la răcit.
200 ml Frișca vegetală
200 gr Piersici
Cănd crema sa răcit adăugăm frișca bătută bine si piureul de piersici( piureul l-am realizat din 200 gr de piersici din compot si leăam dat prin blender),dăm la frigider
Blatul de tort este bine să îl facem cu o zi înainte .
Tăiem blatul în trei cercuri egale
Punem primul cerc din blat si îl însiropăm cu sirop sau cu sucul de la compot,adăugăm 1/2 din cremă si o întindem bine pe toată suprafața ,deasupra presărăm bobițe de rodii.Așa procedăn si cu celălalt cerc si la sfărșit terminăm cu blat de tort pe care îl însiropăm ....dăm la frigider
Acoperim tot tortul cu frișcă si decorăm cu bobițe de rodii si felii de piersici....POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu