sâmbătă, 25 februarie 2012

LAGANA

URMEAZĂ LĂSATA SECULUI ..... FINI LA NAȘI ,PLOCON  ,MĂNCĂRURI ALESE SI CEVA DE POST.ÎN GRECIA ,  ACEASTĂ LAGANĂ SE MĂNĂNCĂ ÎN PRIMA ZI DE POST CU CEVA BUNĂTĂȚI .FASOLE ,ICRE ,FRUCTE DE MARE SI ........ FĂRĂ NUMĂR .
AVEM NEVOIE DE ...
500 gr făină
1 1/2 de apă
2 linguri ulei
10 gr maia
sare
zahăr


ALUATUL ASEMĂNTOR PĂINI.
FACEM MAIAUA CU ZAHĂR  SI PUȚINĂ FĂINĂ ,LĂSĂM LA UNFLAT.
PUNEM MAIAUA UNFLATĂ PESTE PESTE FĂINĂ SI ADĂUGĂM APA CĂLDUȚĂ SI ULEIUL..
FRĂMĂNTĂM BINE SI LĂSĂM LACRESCUT 1 ORĂ.DUPĂ ACEEA CU FĂCĂLEȚUL SAU MĂNA ALUNGIM ALUATUL SI ÎL PUNEM ÎN TAVĂ ( LA MINE A FOST IN TAVĂ ROTUNDĂ).  LĂSĂM LA ODIHNIT 20 min,.NU TERBUIE SĂ CERASCĂ FOARTE MULT .PĂNĂ SĂ ÎL BĂGĂM LA CUPTOR CU DEGETELE FACEM ADĂNCITURI PE TOATĂ SUPRAFAȚA ALUATULUI . UNGEM CU ULEI SI PUNEM DEASUPRA SEMINȚE DE SUSAM......LA CUPTOR 30 min 200 C........POFTĂ BUNĂ!!!


KALI SARAKOSTI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu