1 kg de făină albă
9-10 gr de drojdie
2 linguri de sare
2 căni cu apă
4 linguri de ulei de măsline
FĂINA TREBUIE SĂ O AVEM LA CALD ÎNAINTE DE A O FOLOSI SI APA TREBUIE DĂ FIE CĂLÎIE ( NU FIERBINTE).
FĂINA PE CARE ÎN PREALABIL AM CERNUT-O, O PUNEM IN VASUL IN CARE O VOM FACE .
DROJDIA O DILUĂM IN APĂ.TURNĂM APA ÎN MIJLOCUL FĂINI,ULEIUL (SAREA EU O PUN DIRECT ÎN FĂINĂ). AMESTECĂM BINE SI DUPĂ CE AMESTECUL DEVINE VĂSCOS ÎL FRĂMĂNTĂM CU MĂNA(DACĂ MAI CERE FĂINĂ PUNEȚI PUȚINĂ).
FRĂMĂNTĂM BINE PĂNĂ SE DESPRINDE DE PE MĂNĂ,PUNEM PUȚIN ULEI SI FORMĂM O BILĂ.ALUATUL TREBUIE LĂSAT LA CRESCUT, ACOPERIT PĂNĂ ÎȘI DUBLEAZĂ VOLUMUL , LA LOC CALD.DUPĂ CE A CRESCUT , O LUĂM SI O PORȚIONĂM IN TAVĂ SAU TĂVII.TĂVILE DE ASEMENI VOR STA LA LOC CALD SI UNSE CU ULEI SI DATE CU FĂINĂ.ODATĂ TERMINAT CU ALUATUL ÎL MAI LĂSĂM LA CRESCUT SI ÎN TĂVII,ALUATUL ÎL UNGEM CU ULEI DE MĂSLINE SI LE DĂM LA CUPTOR.CUPTORUL , PREÎNCINS LA 170-180 gr,PĂNĂ SAU RUMENIT, BINE SUS SI JOS.LE SCOATEM DIN TĂVII SI LE ACOPERIM CU UN STERGAR CURAT....POFTĂ BUNĂ!!!!
tocmai vroiam sa pun si eu painica facuta de mine!!unde-i poza?:)_
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeresuper.... sper că a ieșit bine ,așa pentru tine ,,,uite păinea!!!!
RăspundețiȘtergere