CA DE OBICEI TORTURILE CU CIOCOLATĂ SUNT PREFERATELE MELE ,JUMĂTATEA ME LE PREFERĂ PE CELE CU VANILIE ASA CĂ...
AVEM NEVOIE DE ..
BLATUL DE TORT
6 ouă
250 gr zahăr
300 gr făină
10 linguri apă
1 praf de copt
CREMA DE VANILIE
250 ml lapte
1 ou
2 linguri de zahăr
2-3 linguri amidon sau 11/2 de făină
esentă de vanilie
CREMA DE CIOCOLATĂ
100 ml de frișcă lichidă
150 gr ciocolată menaj
SIROP
1 cană cu apă
1 cană cu zahăr
BLATUL DE TORT ,SEPARĂM ALBUȘURILE DE GĂLBENUȘURI ,ALBUȘURILE BĂTUTE SPUMĂ SI GĂLBENUȘURILE CU ZAHĂRUL PĂNĂ SE FACE ALIFIE ,TURNĂM SI APA ÎNCET ÎNCET,FĂINA SI PRAFUL DE COPT CERNUTE , ÎNCORPORĂM ALBUSURILE CU GĂLBENUȘURILE SI LA SFĂRȘIT FĂINA....LA CUPTOR 30-40 min LA 180-200 GR
CERMA DE VANILIE,LAPTELE PUS PE FOC , OUL CU ZAHĂRUL ,AMIDONUL SI ESENȚA BĂTUTE BINE.TURNĂM PESTE LAPTE SI AMESTECĂM BINE.
CREMA DE CIOCOLATĂ, FRIȘCA PE FOC SI CĂND SA ÎNCĂLZIT( NU FIERBE )PUNEM CIOCOLATA BUCĂȚELE AMESTECĂM BINE SI LĂSĂM LA RECE (ÎN FRIGIDER SAU DACĂ VĂ GRĂBIȚI IN CONGELATOR) 2-3 ORE SI DUPĂ ACEEA BATEM BINE PĂNĂ SE FACE CREMA.
SIROPUL ,FIERBEM APA CU ZAHĂRUL 5 min ,
BLATUL TĂIAT IN 2-3 PĂRȚI EGALE ,SI ÎNSIROPĂM. PUNEM CREMA DE VANILIE SAU CREMA DE CIOCOLATĂ .
GLAZURA ,FRIȘCA LICHIDĂ PE FOC SI PUNEM CIOCOLATA PESTE SI AMESTECĂM ,LĂSĂM PUȚIN SĂ SE RĂCEASCĂ SI TURNĂM.....POFTĂ BUNĂ!!
AVEM NEVOIE DE ..
BLATUL DE TORT
6 ouă
250 gr zahăr
300 gr făină
10 linguri apă
1 praf de copt
CREMA DE VANILIE
250 ml lapte
1 ou
2 linguri de zahăr
2-3 linguri amidon sau 11/2 de făină
esentă de vanilie
CREMA DE CIOCOLATĂ
100 ml de frișcă lichidă
150 gr ciocolată menaj
SIROP
1 cană cu apă
1 cană cu zahăr
BLATUL DE TORT ,SEPARĂM ALBUȘURILE DE GĂLBENUȘURI ,ALBUȘURILE BĂTUTE SPUMĂ SI GĂLBENUȘURILE CU ZAHĂRUL PĂNĂ SE FACE ALIFIE ,TURNĂM SI APA ÎNCET ÎNCET,FĂINA SI PRAFUL DE COPT CERNUTE , ÎNCORPORĂM ALBUSURILE CU GĂLBENUȘURILE SI LA SFĂRȘIT FĂINA....LA CUPTOR 30-40 min LA 180-200 GR
CERMA DE VANILIE,LAPTELE PUS PE FOC , OUL CU ZAHĂRUL ,AMIDONUL SI ESENȚA BĂTUTE BINE.TURNĂM PESTE LAPTE SI AMESTECĂM BINE.
CREMA DE CIOCOLATĂ, FRIȘCA PE FOC SI CĂND SA ÎNCĂLZIT( NU FIERBE )PUNEM CIOCOLATA BUCĂȚELE AMESTECĂM BINE SI LĂSĂM LA RECE (ÎN FRIGIDER SAU DACĂ VĂ GRĂBIȚI IN CONGELATOR) 2-3 ORE SI DUPĂ ACEEA BATEM BINE PĂNĂ SE FACE CREMA.
SIROPUL ,FIERBEM APA CU ZAHĂRUL 5 min ,
BLATUL TĂIAT IN 2-3 PĂRȚI EGALE ,SI ÎNSIROPĂM. PUNEM CREMA DE VANILIE SAU CREMA DE CIOCOLATĂ .
GLAZURA ,FRIȘCA LICHIDĂ PE FOC SI PUNEM CIOCOLATA PESTE SI AMESTECĂM ,LĂSĂM PUȚIN SĂ SE RĂCEASCĂ SI TURNĂM.....POFTĂ BUNĂ!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu