UNA DIN MÎNCĂRURILE MELE PREFERATE .....
AVEM NEVOIE DE.....
500 gr carne tocată
2 cepe
3 - 4 rosii sau pastă de tomate
5-6 cartofii mari
2-3 vinete
2-3 dovlecei
2 ouă
100 gr margarina
făină
1 kg lapte
200 gr brănză feta
pesmat
sare
piper
SĂ ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL ....LA MĂNCAREA ACEASTA AVEȚI NEVOIE DE TIMP SI RĂBDARE.
CEAPA SA CĂLEȘTE ,PUNEM CARNEA SI AMESTECĂM BINE ,ADĂUGĂM ROSIILE SAU PASTA DE TOMATE .LĂSĂM AMESTECUL SĂ FIARBĂ PĂNĂ CE TOT LICHIDUL SA EVAPORAT
.ADĂUGĂM 100 gr DE BRĂNZĂ ( eu am avut feta ,puteți pune orice brănză aveți)PE CARE O VOM FĂRĂMIȚA DEASUPRA AMESTECULUI. CĂND ACESTA SA RĂCIT ADĂUGĂM 1 OU BĂTUT SI AMESTECĂM DIN NOU.
DE OBICEI LEGUMELE PENTRU MUSACA SE PRĂJESC ,PENTRU CĂ ABSORB MULT ULEI EU LE BAG LA CUPTOR.
TĂIEM LEGUMEL FELI SUBȚIRI SI ÎNTR-O TAVĂ PE CARE O UNGEM CU ULEI PUNEM SI LEGUMELE ( nu pe toate deodată ). UNA LĂNGĂ ALTA SI LE UNGU CU O PENSULĂ CU ULEI ,LE LAS LA CUPTOR PĂNĂ SE RUMENESC PUȚIN...SI ÎN ACEST FEL NU ABSORB ULEI.
DUPĂ CE LEGUMELE SUNT GATA LE ASEZĂM ÎN TAVĂ.,ACESTA TREBUIE SĂ FIE ÎNALTĂ.
TAVA O UNGEM CU PESULA CU ULEI SI O TAPETĂM CU PESMET.
PUNEM PRIMA DATĂ 1/2 DIN CANTITATEA DE LEGUME ,AȘEZĂM PRIMUL RĂND DE CARTOFI SI DUPĂ ACEEA VINETELE SI DOVLECEI.
ADĂUGĂM CARNEA PE CARE O VOM ÎNTINDE PE TOATĂ SUPRAFAȚA TĂVII ,PESTE PUNEM BRÎNZA FĂRĂMĂȚATĂ.
1/2 DIN LEGUME LE AȘEZĂM ACUM DEASUPRA CĂRNII.
BECHAMEL
SOSUL BECHAMEL ESTE FOARTE SIMPLU DE FĂCUT....
PUNEM MARGARINA PE FOC ÎNTR-O CRATIȚĂ CU FUNDUL GROS SI LĂSĂM SĂ SE TOPEASCĂ.DUPĂ CE SA TOPIT ADĂUGĂM FĂINA ÎN PLOAIE SI AMESTECĂM BINE ( ca la ciulama) PÎNĂ FĂINA A CĂPTĂTAT O CULOARE AURIE.
LAPTELE TREBUIE SĂ FIE CĂLDUȚ ÎN MOMENTUL CĂND ÎL TURNĂM PESTE FĂINĂ ,AMESTECĂM BINE SĂ NU SE FACĂ COCOLOAȘE.
CREMA TREBUIE SĂ DEVINĂ FINĂ SI CÎND ESTE APROAPE RECE PUNEM UN OU SI AMESTECĂM .
SOSUL BECHAMEL ÎL VOM PUNEM PESTE ULTIMUL STRAT DE LEGUME NU ÎNAINTE DE A ADĂUGA SI BRĂNZA RĂMASĂ.
PUNEM SOSUL PESTE SI ÎNTINDEM PE TOATĂ SUPRAFAȚA TĂVI.
DĂM LA CUPTOR 30 -40 min LA 180 C.........POFTĂ BUNĂ!!!
AVEM NEVOIE DE.....
500 gr carne tocată
2 cepe
3 - 4 rosii sau pastă de tomate
5-6 cartofii mari
2-3 vinete
2-3 dovlecei
2 ouă
100 gr margarina
făină
1 kg lapte
200 gr brănză feta
pesmat
sare
piper
SĂ ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL ....LA MĂNCAREA ACEASTA AVEȚI NEVOIE DE TIMP SI RĂBDARE.
CEAPA SA CĂLEȘTE ,PUNEM CARNEA SI AMESTECĂM BINE ,ADĂUGĂM ROSIILE SAU PASTA DE TOMATE .LĂSĂM AMESTECUL SĂ FIARBĂ PĂNĂ CE TOT LICHIDUL SA EVAPORAT
.ADĂUGĂM 100 gr DE BRĂNZĂ ( eu am avut feta ,puteți pune orice brănză aveți)PE CARE O VOM FĂRĂMIȚA DEASUPRA AMESTECULUI. CĂND ACESTA SA RĂCIT ADĂUGĂM 1 OU BĂTUT SI AMESTECĂM DIN NOU.
DE OBICEI LEGUMELE PENTRU MUSACA SE PRĂJESC ,PENTRU CĂ ABSORB MULT ULEI EU LE BAG LA CUPTOR.
TĂIEM LEGUMEL FELI SUBȚIRI SI ÎNTR-O TAVĂ PE CARE O UNGEM CU ULEI PUNEM SI LEGUMELE ( nu pe toate deodată ). UNA LĂNGĂ ALTA SI LE UNGU CU O PENSULĂ CU ULEI ,LE LAS LA CUPTOR PĂNĂ SE RUMENESC PUȚIN...SI ÎN ACEST FEL NU ABSORB ULEI.
DUPĂ CE LEGUMELE SUNT GATA LE ASEZĂM ÎN TAVĂ.,ACESTA TREBUIE SĂ FIE ÎNALTĂ.
TAVA O UNGEM CU PESULA CU ULEI SI O TAPETĂM CU PESMET.
PUNEM PRIMA DATĂ 1/2 DIN CANTITATEA DE LEGUME ,AȘEZĂM PRIMUL RĂND DE CARTOFI SI DUPĂ ACEEA VINETELE SI DOVLECEI.
ADĂUGĂM CARNEA PE CARE O VOM ÎNTINDE PE TOATĂ SUPRAFAȚA TĂVII ,PESTE PUNEM BRÎNZA FĂRĂMĂȚATĂ.
1/2 DIN LEGUME LE AȘEZĂM ACUM DEASUPRA CĂRNII.
BECHAMEL
SOSUL BECHAMEL ESTE FOARTE SIMPLU DE FĂCUT....
PUNEM MARGARINA PE FOC ÎNTR-O CRATIȚĂ CU FUNDUL GROS SI LĂSĂM SĂ SE TOPEASCĂ.DUPĂ CE SA TOPIT ADĂUGĂM FĂINA ÎN PLOAIE SI AMESTECĂM BINE ( ca la ciulama) PÎNĂ FĂINA A CĂPTĂTAT O CULOARE AURIE.
LAPTELE TREBUIE SĂ FIE CĂLDUȚ ÎN MOMENTUL CĂND ÎL TURNĂM PESTE FĂINĂ ,AMESTECĂM BINE SĂ NU SE FACĂ COCOLOAȘE.
CREMA TREBUIE SĂ DEVINĂ FINĂ SI CÎND ESTE APROAPE RECE PUNEM UN OU SI AMESTECĂM .
SOSUL BECHAMEL ÎL VOM PUNEM PESTE ULTIMUL STRAT DE LEGUME NU ÎNAINTE DE A ADĂUGA SI BRĂNZA RĂMASĂ.
PUNEM SOSUL PESTE SI ÎNTINDEM PE TOATĂ SUPRAFAȚA TĂVI.
DĂM LA CUPTOR 30 -40 min LA 180 C.........POFTĂ BUNĂ!!!
Ma inscriu la o portie!!
RăspundețiȘtergereTE INVIT ....REPEDE CĂ SE TERMINĂ,SUNT SI ALȚI LA RÎND!!!!
RăspundețiȘtergere