BLAT
100gr făină
20 gr cacao
4 ouă
125 gr zahăr
OUĂLE CU ZAHĂRUL SE BAT PĂNĂ SE ALBESC OUĂLE ,FĂINA CU CACAO ,CERNUTE SE ADĂUGĂ ÎNCET, ÎNCET .
SE DĂ LA CUPTORUL PREÎNCĂLZIT LA 170 C PENTRU 30 min.
MERENGE ITALIANĂ
4 albușuri
50 gr apă
200 gr zahăr
APA CU ZAHĂRUL SE PUN PE FOC .CĂND SIROPUL AJUNGE LA 145C SE IA DE PE FOC.SI SE TOARNĂ ÎNCET,ÎNCET PESTE ALBUȘURILE BĂTUTE SPUMĂ.CONTINUĂM SĂ BATEM BINE
CREMA
200 gr ciocolată neagră
200 gr frișcă lichidă
50 gr frișcă solidă
merenga italiană
CIOCOLATĂ SE TOPESTE.ADĂUGĂM CIOCOLATA PESTE MERENGA ITALIANĂ SI AMESTECĂM ENERGIC CU O SPATULĂ,INCET ,ÎNCET .PUNEM FRIȘCA LICHIDĂ SI FRIȘCA SOLIDĂ BĂTUTĂ.AMESTECĂM BINE SI DĂM LA FRIGIDER
SIROP
100 gr apă
200 gr zahăr
PUNEM APA CU ZAHĂRUL LA FIERT SI LĂSĂM SĂ FIARBĂ 3 min.
ÎNCEPEM PRIN A TĂIA BLATUL ÎN TREI DISCURI EGALE ,ÎNSIROPĂM BINE SI ADĂUGĂM CREMA.ACELAȘI LUCRU FACEM SI CU CELELALTE DISCURI.LA SFĂRȘIT CREMA CARE A RĂMAS O BATEM BINE CU MIXERUL SI ORNĂM.....POFTĂ BUNĂ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu