sâmbătă, 3 martie 2012

TORT SERANO

AVEM NEVOIE DE ...


BLAT
100gr făină
20 gr cacao
4 ouă
125 gr zahăr

OUĂLE CU ZAHĂRUL SE BAT  PĂNĂ SE  ALBESC OUĂLE ,FĂINA CU CACAO ,CERNUTE SE ADĂUGĂ ÎNCET, ÎNCET .
SE DĂ LA CUPTORUL PREÎNCĂLZIT LA 170 C PENTRU 30 min.


MERENGE ITALIANĂ


4 albușuri
50 gr apă
200 gr zahăr

APA CU ZAHĂRUL SE PUN PE FOC .CĂND SIROPUL AJUNGE LA 145C  SE IA DE PE FOC.SI SE TOARNĂ ÎNCET,ÎNCET  PESTE ALBUȘURILE BĂTUTE SPUMĂ.CONTINUĂM  SĂ BATEM BINE


CREMA

200 gr ciocolată neagră
200 gr frișcă lichidă
50 gr frișcă solidă
merenga italiană


CIOCOLATĂ SE TOPESTE.ADĂUGĂM CIOCOLATA PESTE MERENGA ITALIANĂ SI AMESTECĂM ENERGIC CU O  SPATULĂ,INCET ,ÎNCET .PUNEM FRIȘCA LICHIDĂ SI FRIȘCA SOLIDĂ BĂTUTĂ.AMESTECĂM BINE SI DĂM LA FRIGIDER

 SIROP
100 gr apă
200 gr zahăr

PUNEM APA CU ZAHĂRUL LA FIERT SI LĂSĂM SĂ FIARBĂ 3 min.

 


ÎNCEPEM PRIN A TĂIA BLATUL ÎN TREI DISCURI EGALE ,ÎNSIROPĂM BINE SI ADĂUGĂM CREMA.ACELAȘI LUCRU FACEM SI CU CELELALTE DISCURI.LA SFĂRȘIT  CREMA CARE A RĂMAS O BATEM BINE CU MIXERUL SI ORNĂM.....POFTĂ BUNĂ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu