sâmbătă, 13 octombrie 2012

TORT CROCANT CU CIOCOLATĂ

AVEM NEVOIE DE...
BLAT DE TORT
500 gr  frișcă  vegetală
300 gr ciocolată
50 gr miere


 Frișca o punem pe foc si cănd sa încălzit suficient o turnăm peste ciocolata fărămițată si adăugăm mierea...amestecăm bine si dăm la rece.

500 ml frișcă vegetală

Batem frișca  pănă devine densă  si lăsăm la frigider pănă ce crema de ciocolată sa răcit ...atunci turnăm crema de ciocolată peste frișcă si o batem din nou pănă ce crema sa încorporat frumos în frișcă .......dăm la frigider.


CROCANTUL ALUNELOR DE PĂDURE


100 gr zahăr
200 gr alune de pădure
Într-o cratiță punem 100 gr de zahăr si o punem pe foc pănă ce zahărul sa topit si are o culoare brun aurie....adăugăm alunele (întregi sau pisate) si le amestecăm pănă ce sau acoperit cu caramel....le punem pe o foaie de copt la rece ....si le pisăm .Jumătete din ele le vom păstra întregi pentru ornat.

SIROP

În cratița în care a-ți făcut alunele puneți 200 gr de zahăr si 200 ml apă si lăsați la fiert 5 min...Tăiem blatul de tort în trei felii agale ......le  punem se jos în sus în felul următor .........blat  ,sirop ,crema de ciocolată crocant de alune de pădure si așa mai departe ...la sfărșit punem cremă deasupra si dăm la drigider 2-3 ore .....ornăm cu crocant  si deasupra punem alunele păstrate întregi....POFTĂ BUNĂ!!!!
2 comentarii:

  1. Aoleu,ma omori cu tortul acesta!Imi place muuuuult de tot.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur ...nu că te omor ,că-ți place ...hahahhah.pupic!

    RăspundețiȘtergere