vineri, 23 martie 2012

BLAT DE TORT PUFOS NR.2


     AVEM NEVOIE DE..


6 ouă
200 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriță de praf de copt
un praf de  sare
esență de ...ce avem




SEPARĂM ALBUȘURILE DE GĂLBENUȘURI.
ALBUȘURILE SI PRAFUL DE SARE SE BAT BINE PĂNĂ ÎSI DUBLEAZĂ VOLUMUL ,ADĂUGĂM ESENȚA , ZAHĂRUL  SI CONTINUĂM SĂ BATEM PĂNĂ ACESTA SE TOPEȘTE.
ADĂUGĂM UNUL CĂTE UNUL ,GĂLBENUȘURILE.CĂND ACESTEA AU FOST BINE ÎNCORPORATE ÎNCEPEM SĂ ADĂUGĂM FĂINA.FĂINA  CERNUTĂ ÎN CARE AM ÎNCORPORAT PRAFUL DE COPT .
CĂND ÎNCEPEM SĂ ADĂUGĂM FĂINA, LUĂM O LINGURĂ SAU SPATULĂ SI AMESTECĂM ÎNCET, ÎNCET DE SUS ÎN JOS SI AVEM GRIJĂ SĂ NU SE FACĂ COCOLOAȘE.
ÎNTR-O TAVĂ  TAPETATĂ CU FĂINĂ  PUNEM ALUATUL SI DĂM LA CUPTOR .LA 170-180C  30-40 min.LĂSĂM SĂ SE RĂCEASCĂ BINE BLATUL ÎNAINTE DE A FI TĂIAT.CEL MAI BINE ESTE CA BLATUL SĂ FIE FĂCUT CU O ZI ÎNAINTE.........POFTĂ BUNĂ!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu