miercuri, 14 martie 2012

TARTĂ CU GEM DE GUTUI


 AVEM NEVOIE DE ...

ALUAT

250 gr margarina
1 gălbenuș
1 praf de copt
200 gr zahăr
esență de vanilie
 făină
gem sau mere rase


MARGARINA  ,TREBUIE SĂ FIE LE TEMPERATURA CAMEREI.
AMESTECĂM ZAHĂRUL CU MARGARINA SI ESENȚA DE VANILIE, PĂNĂ  ZAHĂRUL SA ÎNCORPORAT  BINE .GĂLBENUȘUL SI PRAFUL DE COPT SE AMESTECĂ CU MARGARINA SI ÎNCEPEM SĂ PUNEM  FĂINA ÎNCET, ÎNCET.
ALUATUL TREBUIE SĂ DEVINĂ FĂRÎMICIOS. LĂSĂM LA FRIGIDER ALUATUL SĂ SE ODIHNEASCĂ 30 min.
ÎNTR-O TAVĂ  PUNEM ALUATUL FĂRÎMICIOS , 1/2  DIN CANTITATE SI ACOPERIM TOATĂ SUPRAFAȚA TĂVII.
PRESĂM BINE CU MĂNA PĂNĂ SE AȘEAZĂ
.ADĂUGĂM GEMUL (EU AM AVUT DE GUTUI )SAU MERE RASE AȘA CUM FACEM LA PLĂCINTA CLASICĂ CU MERE.
DEASUPRA ALUATUL RĂMAS , 1/2  ÎL ADĂUGĂM ÎN PLOAIE.
DĂM LACUPTOR 30-40 min LA 200 C .....POFTĂ BUNĂ!!!


EU AM AVUT NUCI CU ZAHĂR SI SCORȚIȘOARĂ SI LE-AM PUS DEASUPRA..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu