joi, 17 ianuarie 2013

TURTE ÎN CRATIȚĂ

AVEM NEVOIE DE ...



500 făină  albă
200 ml apă
20 gr drojdie uscată
50 ml ulei de măsline
25 gr 
sare
zahăr



Facem un aluat ușor din zahăr,drojdie si puțină făină si o lăsăm la crescut.

Pregătim făina în care am pus sarea  si în mijloc adăugăm drojdia crescută.....în apa călduță punem si uleiul.
Începem să adăugăm apa peste făină si facem un aluat  ca si pentru păine...lăsăm la crescut 30 min.

Aluatul îl porționăm si îl întindem  ....să aibă forma si dimensiunea recipientului în care le veți coace...de preferabil să fie o cratiță de TEFLON sau ceva care să nu lipească.


Punem cratița pe foc iute să se încingă bine si în momentul în care adăugăm aluatul  dăm focul mic.....lăsăm pe fiecare parte 5 min .....POFTĂ BUNĂ!!

2 comentarii:

  1. Sunt super bune.Eu tot asa le coc,dar la bunica le mancam coapte pe plita.Nu-ti spun cum mirosea in casa!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. DA SUNT SUPER....SI LA MINE BUNICA LE COCEA PE PLITĂ ..EU DE UNDE !!! DAR SUNT BUNE SI AȘA.ÎMI ADUCE AMINTE DE COPILĂRIE !!!TE PUP!!

    RăspundețiȘtergere