miercuri, 16 ianuarie 2013

PUI CHINEZESC CU LEGUME SI OREZ

AVEM NEVOIE DE ....




500 gr carne de pui
1 cană de orez
2 morcovii
2 cepe
2ardei
legume congelate
ulei de măsline



Pentru această rețetă avem nevoie de carne de pui, în general se folosește pieptul de pui ...eu însă am avut copane si pe astea le-am folosit.
 Carnea (PIEPTUL) trebuie pusă la  fiert  si după aceea prăjită puțin,dacă folosiți bucățele de pui  atunci le prăjim frumos în uleiul de măsline ( circa 5-6 linguri de ulei).
Între timp curățăm legumele si le tăiem fideluță iar legumele congelate le punem 10 min la fiert.
Cănd carnea sa prăjit  o scoatem si în același recipient prăjim si legumel pănă sau aurit,după care le scoatem si pe  ele
În același recipient adăugăm orezul ( preferabil cu bob lung .tip BASMATI)  si îl rumenim  puțin si pe el  circa 5 min,după care adăugă apa ( 1 măsură orez -2 măsuri apă) si lăsăm pe foc circa 10 min pănă ce bobul sa fiert ( la foc mediu) ....cănd suntem spre sfărșit adăugăm legumele fierte si pe cele prăjite .

Condimentăm cu sare ,piper  ,curry si paprika iute ( putem adăuga si ardei iute)....adăugăm carnea lăngă si .....POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu