vineri, 23 martie 2012

MĂNCĂRICĂ DE CIUPERCI

  AVEM NEVOIE DE...




1 kg de ciuperci
2 fire de ceapă verde sau uscată
pătrunjel
usturoi
VEGETA
amidon
sare
piper



CIUPERCILE ESTE BINE DE ȘTIUT CĂ....... NU SE SPALĂ  ,SE CURĂȚĂ CU CUȚITUL UȘOR DEASUPRA,DACĂ ESTE VORBA DE CIUPERCI DE CULTURĂ.DACĂ AVEM CIUPERCI DIN PĂDURE ESTE BINE SĂ LE CURĂȚĂM SI DUPĂ ACEEA LE BĂGĂM LA JET DE APĂ SI STRECURATE BINE SI USCATE.



CEAPA  O CĂLIM UȘOR . CIUPERCILE TĂIATE FIDEA LE ADĂUGĂM PESTE CEAPĂ SI LE CĂLIM SI PE ELE 2-3 min.
LĂSĂM CIUPERCILE SĂ FIARBĂ ÎN SUCUL PROPRIU SI  CĂND ACESTA SA TERMINAT ADĂUGĂM APĂ CĂLDUȚĂ.
CĂND SUNT  APROAPE FIERTE , ADĂUGĂM USTUROIUL SI VEGETA .
AM PUS 2 -3 LINGURI DE AMIDON CU PUȚINĂ APĂ ,AMESTECĂM BINE  PĂNĂ AMIDONUL SA DIZOLVAT SI  ÎL ADĂUGĂM PESTE CIUPERCI..

LA SFĂRȘIT PUNEM PĂTRUNJEL SAU MĂRAR.....POFTĂ BUNĂ!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu