sâmbătă, 27 februarie 2016

SARMALE IN FOI DE VITA

AVEM NEVOIE DE


60 foi de vita
 300 gr orez
 2-3 cepe  sau ceap
 zeama de lamaie
 menta
 marar
 ulei de masline
 sare
 piper




Foile de vita trebuiesc culese in lunile mai -iunie sa fie fragede si nu din cele mari,le spalam bine si le oparim in apa fiarta  circa 5 min,.

Punem ceapa la prajit in ulei de masline ( sau de floarea soarelui) si o calim , adaugam orezul .Lasam  sa se prajeaasc 2-3 min orezul si  luam de pe foc.
Peste toate acestea adaugam mararul taiat, menta, zeama de lamaie ,sarea si piperul
 Facem sarmalutele ca si pe cele cu carne si le adaugam in oala in care am asesat jos ulei si cateva foi de vita de vie sa nu se lipeasc . 
 Dupa ce terminam cu sarmalele  adaugam apa si zeama de lamaie si dam la foc mic ,foarte mic

LA PUTEM SERVI CU SMANTANA .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu