duminică, 8 aprilie 2012

CIORBĂ DE PEȘTE -PSAROSUPA

 AVEM NEVOIE DE ...


4-5 bucăți de pește
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 țelină
leuștean
zeama de la 1 lămăie
2 linguri orez



Peștele curățat si spălat.
Călim ceapa si morcovul tăiate cubulețe în 2-3 linguri de ulei de măsline si stingem cu apă,lăsăm la foc mediu să fiarbă 10-20 min.
Cartoful tăiat bucățele îl adăugăm si pe el si  orezul spălat, le lăsăm de asemeni la foc mic, de această dată 10 min.
Ultimele 10 min sunt rezervate peștelui ,pe care îl adăugăm cu mare grijă si amestecăm puțin pănă peștele sa acoperit de zeamă si el.


La sfărșit,stingem focul si punem leușteanul ,sarea si zeama de la 1 lămîie,mișcăm puțin cratița ( cel mai bine ar fi să nu mestecăm ) să se omogenizeze si lămăia .....POFTĂ BUNĂ!!!

2 comentarii: