marți, 12 iunie 2012

CIORBĂ DE DOVLECEL

AVEM NEVOIE DE...

2 morcovii
2-3 cepe verzi
1 ardei verde
6-7 dovlecei tineri
2 ouă
1 lămăie
bulion de zarzăre
mărar si pătrunjel





Tăiem legumele cubulețe(eu morcovul l-am dat prin răzătoare) .
Ceapa ,ardeiul ,morcovul le prăjim în 2-3 linguri de ulei de măsline si după ce sau sotat adăugăm 2-3 litri de apă .
Lăsăm la firt 10 -20 min si după aceea adăugăm si dovleceii care în prealabil au fost tăiați cubulețe,îi lăsăm la fiert circa 10 min.
În ultimul minut batem cele 2 ouă împreună cu zeama de lămăie si le adăugăm în ciorbă si  luăm de pe foc.
Asezonăm cu mărar sau pătrunjel si acrim cu bulion de zarzăre dacă mai este nevoie...POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu