vineri, 22 iunie 2012

DULCEATĂ DE CAISE -GLIKO VERIKOKO

AVEM NEVOIE DE ...



2-3 Kg de caise
1 kg zahăr
vanilie
1 lămăie


Caisele trebuie să le spălăm si le tăiem în 4 ,sămburele îl vom păstra dacă vrem să îl punem în dulceață.
Într-un bol punem caisele tăiate si deasupra adăugăm zahărul,lăsăm peste noapte pănă își lasă zeamă si amestecăm  ca zahărul să ajungă peste tot.
A doua zi punem  caisele într-o cratiță  si le punem la foc mic. Le lăsăm în jur de 60-70 min pe foc asta în funcție de cum se prezintă si căt de bine sunt fierte.
Amestrecăm numai dacă este nevoie ( cel mai bine ar fi să mișcăm cratița din cănd în cănd ).
În ultimele 10 min adăugăm vanilia si mieji de la caise( am spart mieji si i-am pus în apă fiartă pentru 5 min,îi decojim si îi tăiem mici).Testul îl vom face cu o linguriță din dulceața care fierbe si dacă pică picătură cu picătură dulceața,  sunteți pe drumul cel bun.
Punem dulcața fierbinte în borcane ,punem capacul si întoarcem borcanul cu capacul în jos.

Le ținem peste noapte într-un prosop să se răcească treptat .....SPOR LA TREABĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu