sâmbătă, 18 august 2012

ROȘII DESHIDRATATE

AVEM NEVOIE DE...


roșii
sare
piper
maghiran
ulei de floarea soarelui



Pentru a obține  roșiile deshidratate avem nevoie de roșii coapte bine si de obicei lunguiețe ..dar dacă nu avem nu-i nimic, folosim ce avem..
Roșiile tăiate în 4 sau după nevoie dacă sunt mai mari în 6  părți,le punem într-o tavă care a fost tapetată cu hărtie de bucătărie si deasupra adăugăm condimente ...fiecare cu gusturile lui.
Le lăsăm la soare si de 2 ori pe zi le vom întoarce ,seara le vom adăposti de  umezeala nopți ..si așa 3-4 zile în funcție de căt de puternic este soarele.
Le mai putem băga si la cuptor (fără hărtie de bucătărie) si dăm făcul la aragaz la 80-100 C pentru 20-30 min si după aceea închidem fpcul si le lăsăm toată ziua în cuptor.


După ce sau uscat bine ,bine ,bine,adică să nu mai aibă deloc pulpa igrasie le punem într-un borcan cu mirodeni ...rozmarin ,busuioc, maghiram si turnăm uleiul de floarea soarelui peste si le păstrăm la frigider.....BAFTĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu