vineri, 17 august 2012

TORT DIPLOMAT

   AVEM NEVOIE DE.....



bișcoturi  de șampanie
500 ml lapte
6 gălbenușuri
200 gr zahăr
vanilie
20 gr gelatină sau 4-5 foi
500 gr frișcă
fructe proaspete sau din conservă



Punem laptele într-o cratiță  la foc mic,batem gălbenușurile cu zahăr pănă se albesc si zahărul sa topit.
Cănd laptele a început să se încălzească punem ouăle bătute si amestecăm încontinu,pănă se îngroașă crema ,luăm de pe foc.
Gelatina o preparăm după cum ne cer instrucțiunile ,adică dacă avem gelatină granulată o punem într-o ceașcă si o acoperim cu apă .După ce gelatina sa unflat (se vede cu ochiul liber) si crema este călduță( nu fierbinte),adăugăm gelatina peste si amestecăm bine.
Frișca o batem bine si o păstrăm la frigider pănă crema sa răcit ,le încorporăm si le amestecăm ..bine .
Fructele spălate si tiate cubulețe mici ...dacă vorbim despre fructe la conservă se vor ține 1/2  de h la scurs în sită( păstrăm siropul).
Cănd fructele sunt gata le adăugăm peste cremă( cel mai bine este ca fructele să fie gata atunci cănd crema este terminată).
Într-o cratiță ,formă detașabilă ...etc....fiecare ce are în bătăură,punem folie alimentară să acoperim bine forma ( crema este  destul de lichidă așa că...)si urmează decorarea ....pe margini vom pune bișcoturile care au fost fff puțin înmuiate în sucul de la conserva de fructe..... si turnăm crema ....dăm la frigider 6-7 ore sau chiar o noapte.........
Cu grijă a doua zi  răsturnăm tortul pe un platou ,dezlipim folia si după dorință decorăm...

TIPS.
Dacă crema nu sa îngroșat așa cum trebuie nu disperați ,pune-ți 2-3 linguri de amidon într-o ceașcă cu 4-5 linguri de apă amestecăm pănă nu mai sunt cocoloașe si o turnăm peste cremă,amestecăm bine si ....!!!!




POFTĂ BUNĂ!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu