vineri, 27 iunie 2014

DULCEATA DE VISINE

AVEM NEVOIE DE


 3 kg visine
1,5 kg zahăr
 zeama de la 1 lămîie


 Pentru început spălăm vișinele si rupem codițele,scoatem sămburi ,punem zahărul .

Punem vișinele într-un vas ( eu am de fontă) si le lăsăm să fiarbă la foc mic circa 1 oră,între timp  luăm spuma .După circa 1 oră asta în funcție de căt de zemoase sunt vișinele le dăm la foc iute  5-10 minute ,pănă ce zeama a scăzut bine si siropul sa legat( adică pică picături din lingură) .Putem pune într-o farfurie o lingură de dulceață si lăsăm să se răcească si atunci vedem mai bine căt sunt de legate...în ultimele 5 min.punem si zeama de la lămîie.
Punem compoziția fierbinte  în borcanele sterilizate în prealabil.... întoarcem  borcanele cu capacul țn jos să se formez vidul

SPOR LA TREABĂ!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu