marți, 22 mai 2012

PASTIȚIO

AVEM NEVOIE DE...



1 pachet macaroane   nr 2
1 kg carne tocată
2 cepe uscate
4-5 cepe verzi
pastă de tomate
ulei de măsline
200 gr feta
2 ouă
sare
piper








Pentru început punem macaroanele la fiert în apă cu sare ....le lăsăm să fiarbă cam 7-9 min,le scoatem si le răcim sub jet de apă.


Într-o cratiță punem uleiul de măsline ,ceapa ,carnea tocată,usturoiul le călim pe toate si la sfărșit adăugăm pasta de tomate si un pahar cu apă,lăsăm să fiarbă  20-30 min pănă scade toată zeama,după ce aceasta sa mai răcit adăugăm 2 ouă bătute si amestecăm bine.Punem si feta fărămițată.


Sosul Bechamel îl vom face așa cum am mai spus si la MUSACA.

Macaroanele ,vom adăuga peste ele 2-3 linguri de sos si amestecăm bine să ajungă peste tot.



Într-o tavă cu marginile înalte pe care o vom unge cu puțin ulei si tapeta cu pesmet punem...... jumătate din macaroane  pe care le vom întinde cu grijă în toată tava.
Carnea o vom pune peste macroane si vom întinde bine ,deasupra celelalte macaroane si sosul Bechamel.....dăm la cuptor 30-40min ..........POFTĂ BUNĂ !!!!

2 comentarii:

  1. am facut si eu Pastitio , dar nu stiam de tapetat tava cu pesmet! bun tip. Mercic :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AȘA DRĂGUȚĂ TREBUIE SĂ MAI ÎNVEȚI.....CĂT TRĂIM ÎNVĂȚĂM.PUPICI

      Ștergere