luni, 2 iulie 2012

PREPELIȚE LA CUPTOR

 A VENIT VREEMEA SĂ SI MĂNCĂM DIN PRODUCȚIA PROPRIE ...PREPELIȚE...



AVEM NEVOIE DE


prepelițe ( eu am avut 5)
100 ml vin alb demisec
50 ml ulei de măsline
ierburi de Provence( puteți pune ce aveți prin casă)
maghiran
boia iute
usturoi
pătrunjel


Despre tăiat si curățat nu vă pot spune prea multe .soțul meu a fost cel care sa ocupat de asta ...dar așa în mare ,se taie prepelița si se curăță pană cu pană ,trăgănduse de ele in sensul  în care sunt crescute . Tăbăcim la fel ca si la pui si trecem prepelița prin flacără pănă ce toate penele si puful sa curățat.

Facem  din vin ulei ,ierburi ,boia si maghiran un amestec în care vor sta prepelițele cel mai bine peste noapte.


A doua zi le punem într-o tavă cu amestec cu tot,le acoperim cu folie de aluminiu si le dăm la cuptor circa 1 oră.. cu 10 min înainte de a fi gata adăugăm usturoiul si pătrunjelul tăiat.....




                           .POFTĂ BUNĂ!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu