duminică, 1 iulie 2012

TORT CU NECTARINE SI CAISE

AVEM NEVOIE DE ,......



BLAT.
4 ouă
100 gr  zahăr
50 ml apă
200 gr făină
1 praf de copt



Batem albușurile  cu zahărul pănă acesta sa topit , adăugăm gălbenușurile si apa . Praful de copt îl încorporăm în făină , turnăm făina în ploaie .Dăm la cuptor 170-180C pentru 30 min .

CREMA


10 gr gelatină
100 ml lapte
3 -4 ouă
400 ml frișcă
200 gr zahăr
vanilie
mectarine 
gem de caise


 Într-o  cratiță punem  gelatina la înmuiat în lapte după ce aceasta sa hidratat  adăugăm ouăle si la amestecăm bine .Punem cratița la beai mari si amestecăm bine pănă conținutul sa îngroșat puțin( eu le-am lăsat mai mult găndindu-mă că se va forma o cremă dar nu a fost așa ,) ca o smăntănă subțire.Nectarinele le tăiam bucățele  mici si le punem în cremă.
Frișca o batem bine si  adăugăm în ia crema  care sa răcit ,amestecăm pănă sau încorporat toate bine.



 Într-o formă cu pereți detașabili  adăugăm folie de plastic de bucătărie si....... blatul tăiat în 2  si punem jos o parte  însiropăm  adăugăm crema iar deasupra celălalt blat  însiropat.....dăm la frigider 3-4 ore,decorăm  după bunul plac ...POFTĂ BUNĂ!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu