luni, 11 iunie 2012

TORT CURCUBEU

AVEM NEVOIE DE...


blat de tort
culori alimentare
cremă de vanilie
lapte condensat îndulcit
frișcă în formă solidă
sirop



Pentru ziua puiului meu am zis să fac un tortuleț mai aparte....zis si făcut.

Cu 2-3 zile înainte am făcut blaturile „căci despre blaturii este vorba ”......în forme de aluminiu de unică folosință am impărțit blaturile .
Am făcut două  blaturi deodată „adică12 ouă” si le-am împărțit în 6 părți....la fiecare blat am adăugat o altă culoare după cum știți ...R O G V A VI,culorile curcubeului.Pentru aceste blaturi timpul de stat la cuptor se reduce la 10 -15 min.
Pentru crema de vanilei  nu cred că trebuie să mai discutăm....o găsiți la TORT CU CĂPȘUNI.
Cu o seară în urmă ,am început asamblarea tortului..blatul ROȘU  însiropat si 2-3 linguri de cremă de vanilie si așa mai departe pănă am ajuns la VIOLET .
Crema de deasupra am împărțit-o si pe ea in mai multe părți,6 părți colorate si 1 parte alb...
A da despre crema de deasupra nu v-am spus ...ușor ca floarea la ureche...frișca solidă ca si cea lichidă trebuie să sta cel puțin 2 ore la frigider ,am scos crema de la frigider am bătut-o bine pănă si-a dublat volumul si după aceea am început să adaug laptele condensat îndulcit .le batem bine si dăm la  frigider pănă la folosite ...



Pentru că  nu a avut nici un fel de arome am zis că niște vișine nu ar strica ...si iată ce a ieși......
Am decorat iarăși tortul în culorile curcubeului si pe margini am pus crema albă si bombonele colorat ,marshmallow....si a ieșit o  nebunieeeeeeeeeeeeeeee!!!!

4 comentarii: