sâmbătă, 31 martie 2012

TORT CU ANANAS SI CARAMEL

 AVEM NEVOIE  DE..


 BLAT DE TORT
200 gr frișcă lichidă
200 gr frișcă solidă
200 ml lapte condensat îndulcit
1 plic  cu întăritor de frișcă
1  ananas
20 ml miere
100 gr ciocolată cu lapte





   Pentru acest tortuleț am făcut de cu seară blatul ,care a stat cuminte pănă a doua zi .

CREMA

Frișca solidă cu laptele concentrat îndulcit le batem bine cu mixerul,adăugăm frișca lichidă si întăritorul  de frișcă.
Trebuiesc bătute bine si după aceea date  la frigider sau chiat la congelator, pănă asanblăm tortul( NU FOARTE MULT LA CONGELATOR)

Ananasul ( poate fi si conservat) îl curățăm si tăiem, 3-4 felii si restul bucățele .

SIROP

100 gr zahăr
200 ml apă


Lăsăm apa să fiarbă înpreună cu zahărul 2-3 min , din momentul în care a început să fiarbă.
Dacă folosiți ananas conservă, puteți ține siropul si cu acesta veți însiropa blatul.

CARAMEL

Ciocolata cu lapte o topim la si adăugăm peste mierea ,amestecăm bine si o menținem la  călduță pănă în momentul în care o vom folosi.






Blatul l-am tăiat în trei părți egale.
Am însiropat tortul ușor cu o pensulă si am pus 2-3 linguri de cremă,ananas bucățele si caramel, si așa pănă terminăm si crema si blatul.
Deasupra punem crema ce a mai rămas întindem bine cu o spatulă sau cu cuțitul si adăugăm caramelul rămas ,feliile de ananas si ...dăm la frigider 2-3 ore ,după...............POFTĂ BUNĂ!!!

6 comentarii:

  1. Un tort foarte,foarte bun.Imi place mult ananasul si laptele condensat pe care mi-l prepar acasa.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. BINE AI VENIT !! DA, DE OBICEI ACUM VARA ,ÎNCERCĂM SĂ MĂNCĂM CĂT MAI MULTE FRUCTE....

    RăspundețiȘtergere
  3. Πολύ νόστιμες οι συνταγές σου, LUNCA ANA MARIA.
    Τα φιλιά μου.

    RăspundețiȘtergere