marți, 20 noiembrie 2012

FALAFEL- REVITHOKEFTEDES

AVEM NEVOIE DE ....




500 gr năut
2-3 fire de ceapă 
2 cartofi
2 morcovi
3-4 căței de usturoi
pătrunjel
100 gr pesmet
făină
sare 
piper 
chimen 
șumac
ulei pentru prăjit

Punem năutul de cu seară la înmuiat în apă caldă si o linguriță de bicarbonat de sodiu.
A doua zi după ce năutul si-a dublat volumul îl spălăm bine si îl fierbem puțin .....20 min.
După ce este fiert    si scurs de zeamă ( putem să nu îl fierbem) îl punem în blender sau robotul de bucătărie si îl mărunțim împreună cu legumele si condimentele .Se va forma o pastă grosuță pe care o vom putea modela ....dacă nu se poate modela punem pesmetul si făină( aceasta este varianta de post ,dacă nu ținem post putem pune si un ou) si în felul acesta diminuăm din făină si pesmet ......le prăjim în ulei încins bine  dar trebuiesc  tăvăle prin făină.....POFTĂ MARE!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu