duminică, 18 decembrie 2011

KALAMARI UMPLUȚI-KALAMARIA GHEMISTA

ULTIMA DUMINICĂ PĂNĂ LA CRACIUN ,AM EPUIZAT CAM TOATE MANCĂRURILE DE POST ASTAZI PREGATIM .... KALAMARI UMPLUTI LA CUPTOR..
AVEM NEVOIE DE
1kg de calamari proaspeti 7-8 buc.
1 ceapă uscată
4-5 fire de ceapă verde
1 cească de orez
o rosie data prin razătoare
pastă de tomate
pătrunjel
sare
piper




CURĂTAM KALAMARI ,PRIMA DATĂ CAPUL CU TENTACULE ,OSUL SI DUPĂ ACEEA ÎNAUNTRU  .
CURĂTĂM SI TENTACULELE IN MIJLOC ARE UN CORN ,TREBUIR TĂIAT SI ACESTA ,PIELIȚA COLORATĂ DE PE EL TREBUIE LUATĂ SI GATA.PRAJIM CEAPA TENTACULELE TĂIATE MICI,OREZUL ,ROSIA ,SARE PIPER SI LA SFARSIT PĂTRUNJELUL.LĂSĂM LA FIERT CIRCA 5 min.UMPLEM KALAMARI CU O LINGURITĂ IAR LA GURĂ ÎI ÎINCHIDEM CU O SCOBITOARE.PUNEM KALAMARI INCUPTOR CU PUTINĂ APĂ SI PASTĂ DE TOMATE.LE LĂSĂM LA CUPTOR 1 ORĂ......GARNITURA DE OREZ SI POFTĂ BUNĂ!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu