miercuri, 22 februarie 2012

DULCEAȚĂ DE PORTOCALE


PRIMA DATĂ CĂND FAC ,DULCEAȚA ACEASTA ......CINEVA ,NU ZIC,PERSOANĂ IMPORTANTĂ  A  MĂNCAT UNDEVA SI ......ÎNȚELEGEȚI!!!!
AVEM NEVOIE DE....



8 portocale
2 căni cu apă
750 gr zahăr
5-6 fire dușaim sau vanilie
zeama de la 1 lămăie


PORTOCALELE SPĂLATE SI STERSE.
DĂM PORTOCALELE PRIN RĂZĂTOAREEA MICĂ ( NU TREBIUE SĂ RĂMĂNĂ COAJĂ DELOC) PĂNĂ AJUNGEM LA PARTEA ALBĂ.(TOATĂ RĂZĂTURA O PUTEM PĂSTRA ĂN PUNGULIȚĂ LA CONGELATOR)
PUNEM LA FIERT ÎNTR-O CRATIȚĂ APĂ SI OPĂRIM DE 2-3 ORI PORTOCALELE,SCHIMBĂND APA.
DUPĂ CE AM OPĂRIT PORTOCALELE LE LĂSĂM LA RĂCIT 30min,LE TĂIEM FĂȘI .
APA O PUNEM LA FIERT CU ZAHĂRUL SI DUȘAIMUL 5 -10 min,DUPĂ ACEEA ADĂUGĂM PORTOCALELE,LĂSĂND LA FIERT 30 -40 min.
CĂND SIROPUL SA LEGAT ,PUNEM BUCĂȚILE ÎN BORCANE SI TURNĂM SIROPUL PESTE .......POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu