sâmbătă, 18 februarie 2012

TORT CU CIOCOLATĂ SI ROM


PENRU CĂ NU EU AM INVENTAT MERSUL PE BICICLETĂ IATĂ CE MINUNĂȚIE AM GĂSIT....
AVEM NEVOIE DE ..
.
BLAT-
5 ouă
180 gr zahăr
160 gr făină
10 gr praf de copt
40 gr cacao

CUPTORUL ÎL PREÎNCĂLZIM LA 170 C .BATEM OUĂLE CU ZAHĂRUL PĂNĂ SE ALBESC SI SE TOPEȘTE ZAHĂRUL .ADĂUGĂM PRAFUL DE COPT ,FĂINA SI CACAO LA SFĂRȘIT.DĂM LA CUPTOR 30 min.SE LASĂ LA RĂCIT SI SE TAIE IN TREI  DISCURI EGALE.

CREMA-

400 gr frișcă lichidă
400 gr ciocolată neagră
70 ml miere
40 ml rom


PUNEM FRIȘCA PE FOC SI CĂND ESTE PE PUNCTUL DE A FIERBE  O DĂM LA O PARTE SI TURNĂM ÎNCET ÎNCET PESTE CIOCOLATA FĂRĂMIȚATĂ. AMESTECĂM BINE  ADĂUGĂM , MIERE SI ROMUL .

SIROPUL-


200 ml apă
200  gr zahăr
zeama de la 1/2 de lămăie
40 ml rom

FIERBEM APA CU ZAHĂRUL SI LĂMĂIA 3-5 min ,LA SFĂRȘIT CĂND SA RĂCIT ADĂUGĂM ROMUL

 ÎNTRO  FORMĂ PUNEM PRIMUL BLAT PE CARE ÎL ÎNSIROPĂM SI PUNEM 3/4 DIN CREMĂ ,CONTINUĂM SI CU CELELALTE BLATURI .LA SFĂRȘIT ADDĂUGĂM CREMĂ DEASUPRA SI DĂM LA RECE.PUTEM ȚINE TORTUL PĂNĂ A DOUA ZI LA FRIGIDER ,DESFACEM UȘOR DE PE MARGINI CU UN CUȚIT  CĂLDUȚ....POFTĂ BUNĂ!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu