sâmbătă, 7 ianuarie 2012

AMANDINE



CINE NU A MÎNCAT AMANDINE ÎN COPILĂRIE????
AVEM NEVOIE DE ...
blat de tort
PENTRU CREMĂ

250 gr margarină
200 gr zahăr farin
3 gălbenușuri
esență de rom
PENTRU SIROP

300 gr zahăr
500 ml apă
ness instant
esență de rom

GLAZURA
250 gr ciocolată amăruie
100 ml frișcă lichidă

PENTRU BLATUL DE TORT ,ÎL PUTEȚI GĂSI MAI JOS  .DUPĂ CE BLATUL SA RĂCIT , ÎL TĂIEM IN TREI SAU 4 PĂRȚI EGALE .MARGARINA PE CARE O AVEM LA TEMPERATURA CAMEREI,O BATEM UȘOR CU MIXERUL PĂNĂ DEVINE O CREMĂ ,PUNEM ZAHĂRUL FARIN ,CACAO,ESENȚA SI LA SFĂRȘIT  GĂLBENUȘURILE. PENTRU SIROP PUNEM INTR-O CRATIȚĂ PE FOC ZAHĂRUL CU APA ,DUPĂ CE A DAT IN CLOCOT ADĂUGĂM NESSUL SI LĂSĂM SĂ FIARBĂ 2-3 min LA SFĂRȘIT ADĂUGĂM ESENȚA.GLAZURA DE ASEMENI PE FOC, FRIȘCA LICHIDĂ ,LA FOC MIC SI CIOCOLATA CUBULETE,AMESTECĂM PĂNĂ   SE TOPEȘTE CIOCOLATA.
DECI ,BLATUL DE TORT A FOST TĂIAT ,INSIROPAT ,CREMA PUSĂ SI DIN  NOU ACELAȘI LUCRU,DEASUPRA TURNĂM GLAZURA CARE A FOST LĂSATĂ LA RĂCIT SI DECORĂM FIECARE CUM NE TAIE CAPUL.....POFTĂ BUNĂ!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu