vineri, 20 ianuarie 2012

TORT JUMI JUMA

CA DE OBICEI  TORTURILE CU CIOCOLATĂ SUNT PREFERATELE MELE ,JUMĂTATEA ME LE PREFERĂ PE CELE CU VANILIE ASA CĂ...
AVEM NEVOIE DE ..
BLATUL DE TORT



6 ouă
250 gr zahăr
300 gr făină
10 linguri  apă
1 praf de copt

CREMA DE VANILIE


250  ml lapte
1 ou
2 linguri de zahăr
2-3 linguri amidon sau 11/2 de făină
esentă  de vanilie

CREMA DE CIOCOLATĂ

100 ml de frișcă lichidă
150 gr ciocolată  menaj

SIROP

1 cană cu apă
1 cană cu zahăr



BLATUL DE TORT ,SEPARĂM ALBUȘURILE DE GĂLBENUȘURI ,ALBUȘURILE BĂTUTE SPUMĂ SI GĂLBENUȘURILE CU ZAHĂRUL PĂNĂ SE FACE  ALIFIE ,TURNĂM SI APA  ÎNCET ÎNCET,FĂINA  SI PRAFUL DE COPT CERNUTE , ÎNCORPORĂM ALBUSURILE CU GĂLBENUȘURILE SI LA SFĂRȘIT FĂINA....LA CUPTOR 30-40 min LA 180-200 GR
CERMA DE VANILIE,LAPTELE PUS PE FOC , OUL CU ZAHĂRUL ,AMIDONUL SI ESENȚA BĂTUTE BINE.TURNĂM PESTE LAPTE SI AMESTECĂM BINE.
CREMA DE CIOCOLATĂ, FRIȘCA PE FOC SI CĂND SA ÎNCĂLZIT( NU FIERBE )PUNEM CIOCOLATA BUCĂȚELE AMESTECĂM BINE SI LĂSĂM LA RECE (ÎN FRIGIDER SAU DACĂ VĂ GRĂBIȚI IN CONGELATOR) 2-3 ORE SI DUPĂ ACEEA BATEM BINE PĂNĂ  SE FACE CREMA.
SIROPUL ,FIERBEM APA CU ZAHĂRUL 5 min ,
BLATUL TĂIAT IN 2-3 PĂRȚI EGALE ,SI ÎNSIROPĂM. PUNEM CREMA DE VANILIE SAU CREMA DE CIOCOLATĂ .

GLAZURA ,FRIȘCA LICHIDĂ PE FOC SI PUNEM CIOCOLATA PESTE SI AMESTECĂM ,LĂSĂM PUȚIN SĂ SE RĂCEASCĂ SI TURNĂM.....POFTĂ BUNĂ!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu