marți, 31 ianuarie 2012

BATOANE TĂVĂLITE

CU TOȚI NE ADUCEM AMINTE DE COPILĂRIE. LA MINE ÎN  CASĂ MAMA  FĂCEA SI ACESTE BATOANE TĂVĂLITE.
AVEM NEVOIE DE...
BLAT...

1 cană cu lapte ( 230 ml)
1 cană zahăr
3 linguri de miere
2 linguri amoniac stins
2 ouă
2  căni cu făină
coaja de lămîie

REȚETA ORIGINALĂ LA MINE A SUFERIT MODIFICĂRI ,DAR A IESIT ASA CUM A TREBUIT.BATEM OUĂLE CU ZAHĂRUL SI LAPTELE PUNEM SI MIEREA ,AMONIACUL  SI LA SFĂRȘIT RĂZĂTURA DE LA LĂMÎIE.LE BATEM BINE PĂNĂ ZAHĂRUL SA TOPIT SI ADĂUGĂM FĂINA .TAVA ÎN CARE VOM PUNE ALUATUL TREBUIE SĂ FIE DATĂ CU ULEI SI TAPETATĂ CU FĂINĂ.DĂM LA CUPTOR 40-45 min LA 170 C.DUPĂ CE SE SCOATE DIN CUPTOR SE TAIE ( PORȚIONAREA RĂMĂNE LE LETITUDIEA VOASTRĂ).

SIROP....
300 ml lapte
300 gr zahăr
1/2 pachet margarină
50 gr cacauă
1 fiolă  cu arome ( ce vreți voi ,eu am pus de lămăie)
PUNEM LA FIERT LAPTELE CU ZAHĂRUL SI MARGARINA.PĂNĂ SE TOPESC SI LA SFĂRȘIT ADĂUGĂM CACAO ,AMESTECĂM BINE CU TELUL SI LĂSĂM  5 min LA FIERT.DUPĂ CE LUĂM SIROPUL DE PE FOC LĂSĂM 5-10 MIN SĂ SE RĂCEASCĂ SI ADĂUGĂM PESTE  BLATUL CARE ESTE DEJA TĂIAT ÎN TAVĂ, SĂ SE ÎNSIROPEZE PESTE TOT.LĂSĂM SI BLATUL 10-20 MIN LA RĂCIT SI DUPĂ ,LUĂM FIERARE BUCATĂ SI O TĂVĂLIM PRIN - NUCĂ DE COCOS SAU NUCĂ  PISATĂ........POFTĂ BUNĂ???







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu