joi, 5 ianuarie 2012

TORTUL CU BANANE

 TORTURILE CU CIOCOLATĂ SUNT PREFERATELE MELE ..
AVEM NEVOIE DE....
blat de tort
frișcă lichidă
1 cutie de lapte condensat îndulcit
100gr ciocolată de menaj
banane
PENTRU GLAZURĂ
 30 gr margarina sau unt
200 gr ciocolată de menaj
PENTRU SIROP..
200 gr zahăr
100ml apă
esentă de rom

PENTRU BLATUL DE TORT AM PUS REȚETA MAI JOS
DUPĂ CE BLATUL SA RĂCIT ÎL TĂIEM IN TREI PARȚI EGALE .

CREMA.

FRIȘCA LICHIDĂ(TREBUIE SĂ FIE MEREU RECE DE LA FRIGIDER) O BATEM IN BOL ,DUPĂ CE A AJUNS SĂ ÎȘI DUBLEZE VOLUMUL, INCEPEM SI PUNEM LAPTELE CONDENSAT ÎNDULCIT  SI INCEPEM SĂ TURNĂM INCET INCET.
CIOCOLATA CARE IN PREALABIL A FOST TOPITĂ LA CUPTORUL CU MICROUNDE, 1 min NU MAI MULT ,O PUNEM SI PE EA ÎN CREMĂ.

 SIROP


SIROPUL IL DĂM IN FIERT 2-3 min SI LĂSĂM SĂ SE RĂCESACĂ.

GLAZURA.


PUNEM CIOCOLATA PE FOC ,LA FOC FFF MIC SI DUPĂ CE SA TOPIT ,BINE ÎNȚELES CĂ AMESTECĂM CONTINU ,PUNEM SI UNTUL ,AMESTECĂM BINE SI LĂSĂM  LA RĂCIT.
ÎNCEPEM SI INSIROPĂM BLATUL DE JOS ,DACĂ VĂ PLACE SĂ FIE MAI SIROPOS PUNEȚI MAI MULT SIROP,CREMA ,BANANE TĂIATE FELI SUBȚIR,BLAT, SIROP  CREMA,BANANE,BLAT SI FOARTE PUȚINĂ CREMA DEASUPRA .
GLAZURA O TURNĂM DEASUPRA SI.....POFTĂ BUNĂ!!!

Un comentariu: